raad gevraagd

Raad Gevraagd: “is het verstandig om nog op de kleinkinderen te passen?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De 2 kleinkinderen van Mariët zijn elke week 1 dag bij haar. Nu haar zoon en schoondochter minder werken door de coronacrisis vraagt Mariët zich af of hij het oppassen voorlopig moet opschorten.

“Mijn zoon en schoondochter hebben een horecazaak en daarom nu veel minder werk dan normaal. Hoewel zij dus minder werken, brengen zij hun kinderen wel elke woensdag bij mij. Ik vind dit hartstikke leuk, maar door corona ook een beetje spannend. Ik weet niet precies waar mijn zoon en schoondochter allemaal met de kinderen naartoe gaan en of de kinderen het bij zich dragen. Daarnaast hebben mijn zoon en schoondochter nu tijd genoeg om voor de kinderen te zorgen. Ik vraag mij daarom af of het wel verstandig is om op de kleinkinderen te blijven passen in deze tijd. Wat zou u doen?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

  1. Nelleke reageert says:

    Ik begrijp uw probleem. Kinderen schijnen toch besmettingen door te geven. Als uw zoon en schoondochter nu niet kunnen werken kunnen zij beter zelf de kinderen opvangen. Waarom moet u risico nemen terwijl er een pandemie aan de gang is. Zij hebben nu zelf tijd genoeg om op de eigen kinderen te passen. Waarschijnlijk vinden ze het fijn om een dagje vrij te zijn zonder kinderen maar dat is hun probleem en niet die van u. Zorg voor uzelf en houdt afstand. Neem geen risico. Ik wens u sterkte en wijsheid in het nemen van een besluit.