Zwarte rijst met inktvis

Zwarte rijst met inktvis en gamba’s van Antoine Hermans

De afgelopen zomer is chef-kok Antoine Hermans in Spanje geweest. Daar heeft hij kennis gemaakt met een overheerlijk ‘vakantie-eenpansgerecht’. In het gerecht is arroz negro, zwarte rijst verwerkt en zit boordevol vis. Lekker en ook redelijk eenvoudig om te maken. En om de rijst zwart te maken gebruikt hij de inkt van de octopus.

Ingrediënten:

  • 250 gram inktvisringen
  • 10 gram inktvisinkt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 groene paprika, fijngesneden
  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels peterselie, gehakt
  • 1 liter bouillon van schaal- en schelpdieren
  • 300 gram rijst
  • 200 milliliter witte wijn
  • 1 laurierblad
  • peper
  • zout
  • 16 gamba’s

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie en voeg de knoflook en laurier toe. Bak hierin de gamba’s en de inktvisringen. Haal de gamba’s er na 2 minuten uit.

Voeg dan de ui en paprika toe. Voeg vervolgens de rijst toe en roer het geheel goed om. Voeg de peterselie toe en blus af met wijn. Voeg kwart van de bouillon toe en laat het vocht verdampen. Herhaal dit 3 keer. Voeg bij de laatste keer de inkt toe.

Haal van het vuur en dek de pan af met een doek, zodat de rijst het vocht goed op kan nemen. Voeg als laatste de gamba’s weer toe.

(Bron: Antoine Hermans)

Geef een reactie

Reacties (2)

    Eva70 says:

    Goedemorgen, vreemde vraag misschien, waar en hoe kom ik aan inktvisseninkt?, waar kun je dat kopen?
    Grt Eva

      MAX Vandaag says:

      Beste Eva70, bedankt voor uw reactie. De betere viswinkel verkoopt het meestal wel en anders kunnen ze u er wellicht verder helpen.