Zalmpakketje van Janny

Koken in uw eentje hoeft niet moeilijk te zijn en ook niet heel veel werk. Dit zalmpakketje is heel simpel te maken en  levert bovendien weinig afwas op. Bewaart u groeten in de diepvries? Gebruik dan hersluitbare plastic zakjes. Dan kunt u eruit halen wat u nodig heeft en kunt u meerder soorten groente combineren.

Ingrediënten:

  • 1 stuk zalmfilet
  • zout, peper
  • verse of gedroogde kruiden
  • 1 lente-uitje
  • ½ citroen of limoen
  • sperzieboontjes, doperwtjes en eventueel peultjes uit de diepvries
  • Krieltjes
  • klein beetje boter of olie
  • bakpapier of aluminiumfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C

Leg een vel bakpapier of aluminiumfolie op het aanrecht strijk er een beetje boter of olie op en leg de zalm, in het midden. Bestrooi met peper en zout. Leg hierop enkele takjes verse kruiden.  Snijd een paar ringetje van de lente-ui af en hou deze apart. Snijd de rest van de lente-ui in de lengte een paar keer door midden en leg de repen op de zal. Snijd een plakje van de citroen of limoen af en druppel wat van de rest van de citroen over de zalm uit. Vouw de zijkanten van het bakpapier of folie omhoog en vouw het door telkens een slag om te vouwen dicht. Vouw ook de zijkanten dicht. Laat wel een beetje ruimte zodat de warme lucht uit kan zetten. Leg voor 10-12 minuten in de oven.

Kook intussen de krielaardappeltjes en de groente. Meng beide met een klein beetje boter en strooi hierover de achtergehouden lente-uiringetjes.

Tip: vervang de verse kruiden eventueel door gedroogde kruiden, het lente-uitje door een in plakjes gesneden sjalotje.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie

Reactie

    a foncke says:

    Hallo Janny,
    vandaag ben je op Max Vandaag begonnen met eenpersoonsrecepten!! Wat heerlijk , want ik val in deze doelgroep. Heb vandaag meteen je recept afgedrukt van het zalmpakketje en ik ga het zeker maken. Fijn als er nog meer van die eenpersoonsrecepten komen.Mijn dag kan niet meer stuk. Dank je wel. Groetjes van Annet Foncke