Waterzooi

Waterzooi met kabeljauw

Waterzooi is een typisch Gents gerecht. Het wordt gemaakt van kip of vis, groenten, room en aardappelen en opgediend als een soort soep samen met brood. Mounir maakt de waterzooi met vis, kabeljauw en schorseneren.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 200 gram schorseneren
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • klontje boter
  • 250 gram vastkokende aardappelen
  • 500 milliliter water
  • 1 visbouillonblokje
  • 150 gram kabeljauw
  • 125 milliliter room

Bereidingswijze:

Week de schorseneren circa 5 minuten in water en boen ze daarna met een schuursponsje tot de ergste modder er af is. Vul een ruime kom met water en pers hierboven het sap van de halve citroen. Schil de schorseneren met een dunschiller. Snijd de schorseneren in stukken. Leg een schorseneer zodra u die heeft gesneden direct in de kom met water en citroen om verkleuring te voorkomen.

Pel de ui, halveer en snijd in halve ringen. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd in halve ringen. Schil de winterpeen, snijd in plakken en vervolgens in repen. Halveer de repen.

Smelt de boter in een soeppan en bak de ui, prei en winterpeen circa 3 minuten. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Voeg de aardappel en schorseneren toe. Schenk het water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Gaar de groente en aardappel circa 12 minuten. Snijd de kabeljauw in blokjes en voeg samen met de slagroom toe. Verwarm nog circa 3 minuten. Breng op smaak met peper. Snijd de rest van de citroen in plakjes.

Verdeel de soep met kabeljauw over de borden. Serveer met een citroenplakje.

Eet smakelijk!

Geef een reactie