eetwissel

Voedingscentrum lanceert de Eetwissel

Het is van veel mensen ook dit jaar een goed voornemen: afvallen en gezonder eten. Maar het veranderen van een eetpatroon is niet eenvoudig en een dieet is voor velen niet makkelijk vol te houden. Om u hier een handje bij te helpen heeft het Voedingscentrum de Eetwissel bedacht. 

Lange weg

Voor dat eten op ons bord ligt, heeft het een lange weg afgelegd. Eten moet verbouwd, vervoerd en verwerkt worden. Vervolgens wordt het opnieuw verpakt en weer vervoerd naar de supermarkten. Al deze handelingen hebben een behoorlijke impact op ons milieu. Naast de belasting voor het milieu zijn deze bewerkte producten vaak ook nog eens niet zo gezond. Gezonde producten leggen vaak een kortere weg af. Neem bijvoorbeeld (seizoens)fruit en (seizoens)groenten uit Nederland. De weg naar ons bord is beduidend korter dan producten die in een fabriek worden gemaakt.

Kleine stappen

Om u op weg te helpen om betere gezondere keuzes te maken heeft het Voedingscentrum de Eetwissel bedacht. In kleine stappen maakt u binnen uw huidige voedingspatroon andere, gezondere keuzes. Met dit soort kleine stappen is het volhouden van deze aanpassing een stuk makkelijker. Wat u wisselt is persoonlijk. U kunt een product uit uw voedingspatroon wisselen voor een gezondere variant, maar u kunt ook wisselen voor een kleinere portie. Of vaker iets plantaardigs eten en vlees laten staan. Kies vooral een wissel waarvan u weet dat u die gemakkelijk vol kunt houden. Het Voedingscentrum heeft een paar wissels voor u op de website gezet.

(Bron: ANP/Voedingscentrum)

Geef een reactie