viskoekjes

Viskoekjes van Francis Kuijk

Van nasi goreng tot spekkoek Francis Kuijk zit er midden in. Ze is op dit moment razend druk met het testen van recepten voor haar Basisboek Indonesisch wat in maart 2019 wordt verwacht. Een van de gerechten die er waarschijnlijk in komen zijn de viskoekjes. Wat Francis betreft zijn viskoekjes onmisbaar tijdens deze feestelijke dagen en zowel koud als warm te eten.

Ingrediënten (voor 20 stuks):

  • 350 gram kabeljauw haas, grof gesneden
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 4 djeroek poeroet (kaffirlimoen blaadjes), steeltjes verwijderd, heel fijn gesneden
  • 1 ei
  • 150 gram makreel of zalmfilet, hele kleine blokjes gesneden
  • 1 lenteui, fijne ringen gesneden
  • peper en zout naar smaak
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Doe de kabeljauw met gesneden sjalot, de knoflook, kaffirlimoenblaadjes, en het ei in de kom van een foodprocessor. Maal het mengsel fijn. Zet het mengsel over in een andere kom en voeg hier aan toe de zalmblokjes, lenteui, peper en zout. Meng dit goed door elkaar. Maak een tester om de smaak te controleren.

Giet een laagje zonnebloem olie in een wok of koekenpan, maak een klein viskoekje en bak deze rondom goudbruin in ongeveer 1,5 minuut. Controleer de smaak en zo nodig pas het smaak van de mengsel nog aan.

Maak van het mengsel platte koekjes van ongeveer 5 cm rond en 1,5 cm dik. Bak de koekjes goudbruin en laat ze uitlekken op vellen keukenpapier.

(Bron: Francis Kuijk)

Geef een reactie

Reactie

    Kees van Unnik says:

    Deze Viskoekjes kunnen die ook in de diepvries !