truffelsalsa

Truffelsalsa van Janny van der Heijden

De truffelsalsa of truffeltapenade wordt bereid met truffel en paddenstoelen en soms wat truffelaroma. Aan de honing (acaccia) worden verse  flinters truffel toegevoegd. Truffelzout bijvoorbeeld wordt gemaakt met zeezout en stukjes truffel. Verse  truffel is kostbaar, maar op deze manier kunt u toch betaalbaar van truffel genieten. Janny maakt een risotto met truffelsalsa.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 300 gram risotto
  • olijfolie
  • 900 milliliter bouillon
    (of half bouillon half witte wijn)
  • 2-3 eetlepels salsa tartufata (truffelsalsa)
  • vers geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de olijfolie in een ruime pan en strooi de rijstkorrels hierbij. Roer tot alle korrels met een filmdun laagje olie bedekt zijn. Schenk dan al roerend telkens een scheut bouillon (of bouillon en wijn) in de pan. Voeg pas een volgende scheut vocht toe als de vorige is opgenomen. Schep enkele minuten voor het einde van de kooktijd (in totaal ongeveer 20 minuten) de truffelsalsa door de risotto. Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas.

Ingrediënten salade met geitenkaas en truffel honing:

  • 100-150 gram gemengde sla
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • zout, peper
  • 4 stukken geitenkaas
  • truffelhoning naar smaak

Bereidingswijze:

Verwarm de grill van de oven voor. Maak de dressing voor de sla en meng. Bedruppel de geitenkaas met de truffelhoning en schuif onder de grill. Laat kort karamelliseren, Verdeel intussen de sla over 4 bordjes. Leg de geitenkaas op de sla en serveer.

De geitenkaas met truffelhoning is ook heerlijk op een toastje.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie