triffle

Trifle met zelfgemaakte advocaat van Anna Yilmaz

Het paasweekend is in aantocht. Een uitgelezen moment voor een gezellige brunch, high-tea of diner. Iets lekkers op tafel kan dan niet ontbreken. Anna maakt een trifle met zelfgemaakte advocaat. Het geel van de advocaat past perfect bij Pasen!

Ingrediënten:

Voor de advocaat:

  • 200 gram suiker
  • 200 gram eidooiers (ongeveer 8 eieren)
  • 250 milliliter inmaakbrandewijn

Voor de slagroom:

  • 500 milliliter slagroom
  • 100 gram suiker

Extra nodig:

  • bokkenpootjes in kleine stukjes gehakt
  • cake in grove plakken gesneden
  • paaseitjes, voor de garnering

Bereidingswijze:

Van de advocaat:

Doe alle ingrediënten in een glazen schaal en klop het met de garde au bain-marie op. Doe hiervoor een laagje water in een pan en zet op het vuur. Zet de glazen schaal op de pan, maar de schaal mag het water niet raken. Blijf de hele tijd goed door kloppen totdat het begint te sollen. Gebruik een thermometer om te controleren of de advocaat klaar is, dit is bij 85 graden. Zet een koud water-badje klaar en zet daar de glazen schaal met advocaat in om af te koelen.

Klop de slagroom met suiker tot een stevige massa.

Zet voor de opbouw van de trifle alle ingrediënten klaar. Begin  met een laag slagroom op de bodem en leg daar wat plakken cake op. Giet vervolgens de advocaat eroverheen met wat stukjes bokkenpoot. Blijf de laagjes herhalen totdat alles op is, dan is de schaal mooi gevuld. Voor de garnering kunt u wat paaseitjes en nog wat bokkenpootjes op de trifle leggen.

(Bron: Anna Yilmaz)

Geef een reactie