Kadayif

Kadayif-nestjes van Anna Yilmaz

Kadayif is in Nederland ook wel bekend als engelenhaar. In Turkije worden er veel zoetigheden mee gemaakt zoals, kunife, dat is een dessert met gesmolten kaas, pistachenootjes en suikerstroop. Het is te verkrijgen bij een Turkse of Marokkaanse winkel. Anna maakt kadayif nestjes met citroen crème en frambozen.

Ingrediënten:

  • 150 gram kadayif (te koop bij de Turkse winkel)
  • 60 gram suiker
  • 120 gram roomboter

Voor de citroencrème:

  • 1 citroen
  • 150 milliliter slagroom
  • 25 gram suiker
  • 150 gram mascarpone

Voor de garnering:

  • frambozen
  • rasp van 1 citroen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 190 graden hete lucht. Doe de kadayif in een kom samen met de suiker en de gesmolten roomboter. Meng dit nu goed door elkaar. Verdeel het deeg over 12 muffin vormpjes. Bak de nestjes in ongeveer 20 minuten goudbruin. Laat ze in de vorm afkoelen en haal ze er daarna voorzichtig uit.

Van de citroencrème:

Klop de slagroom samen met de suiker op tot yoghurt dikte. Voeg de mascarpone toe en klop alles goed door. Was de citroen, rasp deze boven de crème en pers daarna het sap eruit. Spatel alles goed door elkaar en doe de crème in een kommetje.

De afwerking:

Leg de nestjes op een bord en vul deze met citroen crème. Versier ze met frambozen. Was een citroen en rasp met een fijne rasp de citroen boven op nestjes zodat er wat rasp op de frambozen komt.

(Bron: Anna Yilmaz / de foto is ter illustratie)

Geef een reactie