zandkoekjes

Zandkoekjes van Anna Yilmaz

Thuis moeten blijven is geen pretje, maar dan kunnen we er misschien wel iets leuks van maken. Een goede bezigheid is bakken. Daarom deelt Anna Yilmaz graag haar succesrecept van haar overheerlijke zandkoekjes. Kunt u geen genoeg krijgen van deze heerlijke koekjes? Dan heeft Anna ook nog een aantal tips om te variëren.

Ingrediënten:

  • 225 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snufje zout

Bereidingswijze:

Mix de boter en suiker tot een romig geheel. Voeg het eidooier toe en mix tot deze is opgenomen. Als laatste voeg u bloem en zout toe. Kneed tot een stevig koekdeeg.

Rol het deeg uit in 2 rollen. Wikkel he in plasticfolie en leg het minstens een uur in de koelkast om te laten rusten.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd het deeg in stukjes van 0,5 cm en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koekjes in ongeveer 16 minuten op 180 graden of tot de randjes goudbruin kleuren.

Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat u ze naar een rooster verplaatst om volledig af te koelen.

Variëren:

  • rol het deeg door de kaneelsuiker
  • als de bloem bij het botermengsel komt voeg dan wat rasp van citroen of sinaasappel toe
  • snijd 5 bolletjes gember heel fijn en kneed dit door het deeg
  • voeg wat pinda’s en pure chocolade toe aan het deeg en kneed dit goed door
  • voeg wat cranberry’s en walnoten toe aan het deeg en kneed goed door

(Bron: Anna Yilmaz/de foto is ter illustratie)

Geef een reactie