tagliatella

Tagliatelle van koolraap met geitenkaas van Sandra

Een haast vergeten groente van eigen bodem is koolraap. De smaak van koolraap is wat zoetig, richting die van pastinaak. De moeder van Sandra maakte er vroeger frietjes van. Deze kookte ze gaar en  dan serveerde ze het met een witte gebonden saus. Sandra snijdt de koolraap in tagliatelle vorm en maak er ‘pasta’ van. Heerlijk met geitenkaas, peer en walnoot.

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 koolraap
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 8 walnoten
  • 125 milliliter crème  fraîche
  • 100 gram rucola
  • 2 peren
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • verse tijm
  • boter

Bereidingswijze:

Schil de koolraap. Snijd dikke plakken (ongeveer 2 centimeter) van de koolraap. Schil met een dunschiller dunne tagliatelle achtige pasta van de plakken koolraap.

Bak de ui glazig in boter. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Doe de koolraap tagliatelle erbij en bak 2 tot 3 minuten. Voeg crème fraîche toe en laat op zacht vuur rustig nog een paar minuten garen.

Verhit een grillpan. Snijd de peer in plakken. Smeer de plakken peer in met olijfolie. Grill een mooi ruitje op de plakken peer.

Doe de rucola in een kom. Sprenkel er een klein beetje olijfolie overheen. Breek de walnoten in stukjes. Hussel rucola, walnoten en olijfolie.

Garneer de koolraap tagliatelle met de gegrilde peer,  rucola en kruimel de geitenkaas eroverheen.

(Bron: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie