Haverkoeken

Haverpannenkoeken van Robèrt van Beckhoven

Deze haverpannenkoek is een gezonde versie van de normale pannenkoek. Robèrt maakt hem namelijk op basis van havermout en havermelk. Havermout zit boordevol vezels en mineralen. Voeg er nog extra vitamine en proteïne aan toe door hem te combineren met yoghurt en vers fruit.

Ingrediënten:

  • 150 gram havermout
  • snuf zout (0,5 theelepel)
  • 2 eieren
  • 250 gram havermelk
  • het merg van 1 vanillestokje
  • 20 gram gesmolten boter

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar. Voeg als laatste de gesmolten boter toe.

Bak de pannenkoeken vervolgens net zoals u gewone pannenkoeken bakt. De dikte is voor iedereen persoonlijk.

De haverpannenkoeken zijn heerlijk met jam, yoghurt en honing of met vers fruit. U kunt eindeloos combineren.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie

Reactie

    Willie Wie says:

    zou ’t nog wat uitmaken of je havervlokken gebruikt of deze maalt wat betreft gewicht en uitwerking? tell me…………….