spritsen

Spritsen van Robèrt van Beckhoven

Een nieuw seizoen van Heel Holland Bakt is begonnen. Dit keer met als aanvullende titel: Nog een keer. Want het zijn geen nieuwe bakkers, maar oude bekenden die de strijd in de tent met elkaar aangaan. De eerst technische opdracht die zij moesten maken was meteen geen makkelijke: maak spritsen. 

Ingrediënten (voor 24 stuks):

  • 35 gram basterd suiker
  • 10 gram poedersuiker
  • 75 gram boter
  • 15 gram melk
  • 50 gram Zeeuwse bloem
  • 50 gram patentbloem
  • snufje zout, 1 gram

Nodig:

  • spuitzak met spuitmondje van 10 millimeter

Bereidingswijze:

  • Zet de oven aan op 170 graden
  • Begin met het draaien van een wrijfdeeg. Doe dit op een werkbank met de hand. Zorg dat 1 hand schoon blijft!
  • Maak de boter zalvend door goed te kneden en doe de basterdsuiker en de poedersuiker erbij.
  • Voeg af de melk toe (af en toe een scheutje)
  • Voeg nu de Zeeuwse bloem en de patentbloem erbij en blijf kneden tot een mooi wrijfdeeg
  • Bestuif de bakplaat met bloem
  • Vul een spuitzak met het deeg en gebruik spuitmond van 10 mm
  • Maak nu op de bakplaat 8 keer een krakeling sprits, 8 keer een S-sprits en 8 keer een punt sprits
  • Bak de Spritsen ongeveer 20 minuten af op 170 graden

(Bron: Robèrt van Beckhoven / foto ter illustratie)

Geef een reactie