Oranjespritsen van Robèrt van Beckhoven.

Oranjespritsen van Robèrt van Beckhoven

Het is bijna Koningsdag, dus Robèrt van Beckhoven maakt in Tijd voor MAX een speciaal oranje koekje. Deze oranjespritsen kunnen dus niet ontbreken tijdens de festiviteiten! De klassieke spritsen worden gemaakt met een wrijfdeeg. Door het gebruik van Zeeuws bloem worden de koekjes extra bros.

Ingrediënten

  • 150 gram basterdsuiker
  • 210 gram roomboter
  • 25 gram losgeklopt ei (dit is 0,5 ei)
  • 5 gram zout
  • 5 gram citroenrasp
  • 125 gram Zeeuwse bloem (zie hier voor uitleg)
  • 125 gram patentbloem
  • Oranje fondant

Extra nodig

  • Spuitzak
  • Gekarteld spuitmondje (maat 11)
  • Ingevette bakplaat

Bereiding oranjespritsen

Warm de oven voor op 170 graden.

Draai de basterdsuiker en boter luchtig in de keukenmachine. Voeg vervolgens het ei, de citroenrasp en zout toe. Daarna de bloem toevoegen. Meng kort tot een homogene en spuitbare massa.

Doe het deeg in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Spuit hier rondjes van, met een gekartelde rand. Bak ongeveer 20 minuten op 170 graden.

Smeer in het midden van het rondje wat oranje fondant. Zo is het net een oranje bloemetje.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron en foto: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie