Springrolls

Ingrediënten:

  • 500 gram gehakt
  • twee theelepels gember
  • 1 citroen
  • geraspte wortels
  • 1 rode peper
  • 1 gehakte ui
  • 1 theelepel sesam olie
  • 2 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepel zout
  • 1 ttheelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel bakolie
  • olie om in te frituren
  • filodeegbladeren

Bereiding:

Verhit een pan met de bakolie

Fruit de uitjes. Bak de gember mee. Voeg het gehakt toe en bak het bruin.

Voeg de rest van de ingrediënten toe (behalve de bladeren) en mix alles goed door elkaar.

Laat de ingrediënten afkoelen en het vocht uitlekken. Rol de mix in de filodeegbladeren.

Verhit de olie en frituur de loempia’s tot ze lichtbruin zijn. Dep de loempia’s af in vetabsorberend papier.

Serveer het met uw favoriete dipsaus!

(Bron: Kimara/Josefina de Boer)

Geef een reactie