Duur 00:45
Gepubliceerd op 4 april 2016

Rijstpapierrolletjes van Janny

De lente is nu echt begonnen dus maakt Janny van der Heijden een toepasselijk gerecht: SpringRolls oftewel lenterolletjes. Alle kleuren van de lente zitten erin, veel fris groen en ook lekkere garnaaltjes!

Ingrediënten: (voor 24 rolletjes)

  • 24 velletjes rijstpapier
  • 2 stukken komkommer van 8 cm
  • 2 lente-uitjes
  • ½ mango
  • 250 gram Noorse garnalen
  • 24 blaadjes munt
  • 12 velletjes rijstpapier
  • 50 gram glas noedels
  • 3 worteltjes in reepjes gesneden
  • 8 centimeter komkommer in reepjes
  • ½ gele paprika in reepjes

Bereiding:

Van de rolletjes met garnalen:

Halveer de stukken komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd het vruchtvlees in 24 repen. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Snijd de halve mango in 12 repen. Week telkens een velletje rijstpapier 20 seconden à 1 minuut in (warm) water. Leg een velletje op een keukendoek en verdeel enkele garnalen, twee repen komkommer en een reep mango over het velletje. Bestrooi met ringetjes lente-ui en leg op elk pakketje 2 muntblaadjes. Vouw eerst de korte zijdes naar binnen en rol de plakjes dan over de vulling op. Maak zo 12 rolletjes.

Van de rolletjes met groente:

Maak de glasnoedels volgens gebruiksaanwijzing en laat ze uitlekken. Zet een schaal met warm water klaar.  Dip nu telkens snel een velletje rijstpapier om en om in het water en leg op een schone keukendoek. Leg een plukje noedels op het midden, schik hierop komkommer, wortel en paprika. Sla de zijkanten naar binnen over de vulling en rol dan op tot een soort dunne loempia. De randen blijven plakken. Maak alle rolletjes zo. Leg koel en serveer met een dip van zoete chilisaus of met soja.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer