Snelle chili met pea-camole van Sandra Ysbrandy

Snelle chili zonder vlees maar met pit! Om het helemaal lekker te maken, serveert u hierbij pea-camole. Een variatie op de quacemole met avocado en doperwten. Een maaltijd met 3 soorten peulvruchten die daarmee rijk is aan koolhydraten, eiwitten en B-vitamines. Zo kunt u prima een dag zonder vlees.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 rode uien, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 jalapeno peper, fijngesneden (zonder zaadlijst)
  • 2 x 400 gram gepelde tomaten
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 400 gram zwarte bonen
  • 400 gram kidney bonen

Voor de maischips:

  • 2 maistortilla’s
  • olijfolie
  • zout

Voor de pea-camole:

  • 100 gram diepvriesdoperwten
  • 1 rijpe avocado
  • sap van 1 limoen
  • paar takjes verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze:

Maak de chili door uien, knoflook en jalapeno peper een paar minuten rustig te bakken in olijfolie. Voeg chilipoeder, komijnpoeder en de paprikablokjes toe en bak een paar minuten mee tot de groenten zacht zijn. Voeg de uitgelekte bonen en de gepelde tomaten toe. Verwarm ongeveer 10 minuten.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de tortilla’s met olijfolie. Snijd de tortilla’s in 8 punten. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met zout. Bak ongeveer 10 minuten in de oven tot ze goudbruin kleuren.

Ontdooi de doperwten door ze 5 minuten in een kom met kokend heet water te zetten. Giet het water af. Schil de avocado en verwijder de pit. Doe de avocado en het limoensap bij de doperwten en pureer grof met een vork. Voeg naar smaak koriander, peper en zout toe.

Serveer de chili in een kom met de pae-camole. Steek er wat tortillachips in.

(Bron: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie