Aardappelwafeltjes van Sandra Ysbrandy

Aardappelwafeltjes zien er leuk uit en smaken heerlijk in combinatie met zalm en een eitje. Het ideale hapje voor Oud en Nieuw, zeker omdat het goed voor te bereiden is. Heeft u geen wafelijzer? Dan kunt u van het beslag ook poffertjes of kleine pannenkoekjes bakken. Verdun het beslag dan met een scheut melk en voeg 2 theelepels bakpoeder toe. Sandra maakt de aardappelwafeltjes met gerookte zalm, avocado-crème fraîche en een eitje.

Ingrediënten (voor 12 hapjes):

  • 500 gram aardappelen
  • 25 gram bloem
  • 1 ei
  • 150 gram gerookte zalm
  • 12 kwarteleitjes
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 avocado
  • 2 theelepels citroensap
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Kook de aardappelen gaar en laat ze goed droogstomen. Doe de bloem en het ei erbij en breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed.

Verwarm het wafelijzer en maak met een koffielepel kleine bergjes, 2 per wafelkant. Bak ongeveer 2 tot 3 minuten.

Halveer de avocado en lepel het vruchtvlees in een kom. Prak de avocado met een vork tot een puree. Voeg de crème fraîche toe, samen met het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

De kwarteleitjes bakt u in een koekenpan net als een ‘gewoon’ kippenei. Om het eitje mooi rond te krijgen kunt u een stekerring gebruiken. Vet de binnenkant van de ring in met olie, zet de stekerring in de bakpan en laat het eitje in de ring vallen. Verwijder de stekerring als het ei gestold is.

De kwarteleitjes kunt u ook 2 tot 3 minuten pocheren in kokend heet water met wat azijn en zout.

Leg de aardappelwafeltjes op een schaal. Doe op iedere wafel een dotje avocado-crème fraîche, gerookte zalm en bovenop het kwartelei. Garneer met verse bieslook.

(Bron: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie