Duur 12:03
Gepubliceerd op 28 november 2017

Pittige pindacurry met boerenkool en tofu

Tofu is een echte vleesvervanger en gemaakt van soja. Het is doorgaans wit van kleur en vrij neutraal van smaak. Daardoor is het ook makkelijk te verwerken in gerechten, want het neemt eenvoudig de smaak aan van andere ingrediënten. Mounir verwerkt de tofu in een pittige pindacurry met boerenkool.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen) 

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • zonnebloemolie
  • 1 duimgrootte gember
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 winterpeen
  • 300 gram gesneden boerenkool
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 theelepels sambal
  • 200 milliliter water
  • 2 naanbrood
  • 200 gram tofu
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Schil en rasp de gember. Voeg de gember en de komijnpoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in schuine, dunne plakjes. Voeg de winterpeen samen met de boerenkool toe en bak circa 2 minuten. Voeg de sambal tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de kokosmelk, het water en pindakaas toe en laat met de deksel op de pan circa 20 minuten sudderen.

Verwarm ondertussen de naan circa 5 minuten in de oven.

Snijd de tofu in blokjes. Verwarm een scheutje olie in een pan of wok en bak de tofu in circa 4 minuten goudbruin. Voeg de tofu toe aan de curry en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Verdeel de curry over borden en serveer met de naan.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    MinMax says:

    Ik vind dit geen curry.

    MinMax says:

    Ik vergat enige onderbouwing; lekkertafelen.nl/specials/indiase-curry/?cn-reloaded=1

    De heilige drie: Geen knoflook; Jij bent af.

Bekijk ook

Meer