Porcetta met hete bliksem en gekleurde kool van Estée Strooker

Ingrediënten:

  • 1 stuk biologisch buikspek van een kilo
  • 1 bol knoflook
  • 3 appels
  • 1 kilo aardappels
  • 2 takken salie
  • 2 takken rozemarijn
  • 2 eetlepel grove mosterd
  • 1 snufje five spice
  • 25 gram roomboter
  • Diverse stukken kool
  • 1 ui

Bereiding:

Gebruik buikspek van een kwalitatief goed varken. Een verantwoord opgegroeid varken is namelijk veel lekkerder.

Pel en plet de knoflook. Snijd de knoflook in grove stukken. Ris de salie en rozemarijn van hun steeltjes. Snijd in grove stukken. Snijd de vetrand van het stuk buikspek kruislings in. Draai het buikspek om en smeer die kant in met de kruiden, knoflook en peper en zout. Voeg een een snufje five spice poeder toe. Rol het buikspek op en bindt de rol vast met drie stukken touw zodat hij opgerold blijft. Besprenkel het buikspek met peper en zout. Gaar het buikspek op 120 graden voor circa 3,5 uur.

Kook de aardappelen in de schil tot ze gaar zijn. Pel de aardappelen. Stoom de aardappelen droog. Snijd de appels in vieren (u hoeft ze niet te schillen). Snijd ze daarna in stukken. Verwarm een pan en voeg de stukken toe. Laat ze kapot koken. Voeg een eetlepel grove mosterd toe. Stamp de aardappelen. Voeg de appels met mosterd toe samen met een dikke klont roomboter. Breng op smaak met peper en zout.

Scheur de kool in stukken en was de kool. Snipper een ui en pel en kneus een stukje knoflook. Fruit de knoflook en ui in een pan in wat olie. Voeg na circa een minuut de kool toe. Wok de kool tot hij gaar is. Dit duurt circa drie a vier minuten. Breng op smaak met peper en zout.

(Bron: Estée Strooker)

Geef een antwoord