Limoentaart van Jolijn Pelgrum

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 255 gram amandelen
  • 12 medjouldadels
  • 1 theelepel vanillepoeder of -essence
  • een snuf zout

Voor de vulling:

  • 225 gram rauwe cashewnoten (minimaal 3 uur geweekt in in ruim water)
  • 70 gram kokosolie, gesmolten
  • 80 milliliter ahornsiroop
  • sap van 2 sappige limoenen
  • 1 theelepel vanillepoeder of -essence
  • snuf zout

Bereiding:

Vet een taartvorm van 20 centimeter in met een beetje kokosolie. Doe de amandelen, dadels, vanillepoeder met een snuf zeezout in de keukenmachine. Laat alles draaien totdat het deeg plakkerig aanvoelt. Als dat niet zo is doe er dan nog een paar dadels bij.

Verdeel het mengsel over de taartvorm en druk goed aan.

Spoel de cashewnoten af en doe ze samen met de overige ingrediënten in een schone keukenmachine. Laat draaien totdat er een egaal mengsel ontstaat. Proef en voeg naar smaak meer vanille of limoen toe. Schep de limoencrème in de taartvorm en verspreid met een spatel goed over de bodem.

Zet de taart minimaal 2 uur in de vriezer en haal hem er een half uur voor het serveren uit. Garneer met eetbare bloemen of vers fruit.

(Bron: Jolijn Pelgrum)

Geef een reactie