polenta

Polenta met garnalen en gegrilde paksoi

Sandra maakt vandaag polenta met garnalen en paksoi. De paksoi doet zij onder de grill. Het is namelijk zo klaar, maar door het grillen houdt het zijn knapperigheid. Het is sowieso een gerecht dat zo klaar is, want ook de polenta en de garnalen staan in een handomdraai op tafel.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram garnalen (diepvries)
  • 2 paksoi (Shanghai)
  • scheut olijfolie
  • peper, zout
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,25 bos peterselie
  • snufje chiliflakes
  • 85 gram polenta (maisgriesmeel)
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Doe de bevroren garnalen in een schaaltje met ijskoud water om het te ontdooien. Verhit de grillpan.

Snijd de paksoi in de lengte in kwarten, bestrijk ze met olie en grill circa 2 minuten om en om. Leg de paksoi daarna op een bord en bestrooi met peper en zout. Rasp en pers naar smaak de citroen boven de paksoi.

Verwarm een scheutje olie in de pan. Giet de garnalen af en dep ze goed droog. Bak de garnalen circa 3 minuten. Pel en hak de knoflook. Hak de peterselie. Voeg de knoflook, peterselie en chiliflakes toe aan de garnalen. Breng op smaak met peper en zout.

Breng een pan met 400 milliliter water met een beetje zout aan de kook en voeg al roerende de polenta toe. Laat al roerende 3 minuten zachtjes koken. Rasp de kaas. Voeg de kaas toe aan de polenta en roer goed door.

Verdeel de polenta over borden. Schep hierover de knoflookgarnalen en verdeel er de paksoi naast.

Eet smakelijk!

Geef een reactie