Tonijnpakketjes

Pittige tonijnpakketjes met geroosterde savooiekool

Tonijn uit blik kunt uw zowel koud als warm eten. Altijd handig om in huis te hebben. Sandra maakt van de tonijn met bladerdeeg, tonijnpakketjes. Als u tonijn uit blik koopt, ga dan wel voor een duurzaam gevangen variant. De beste en meest duurzame keuze is tonijn die MSC gecertificeerd is en met de hengel en haak is gevangen. Dit wordt aangegeven op het blikje.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 kleine savooiekool
  • 1 blik tonijn op olie (à 120 gram)
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 citroen
  • peper, zout
  • 2 eetlepels tahini
  • 1 eetlepel yoghurt

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.

Snijd de savooiekool in kwarten en leg op een met bakpapier beklede bakplaat, maar houd een rand vrij. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de kool circa 25 minuten.

Schenk de olie uit het blikje tonijn in een koekenpan en verwarm. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree en cayennepeper toe en bak circa 1 minuut. Rasp naar smaak wat van de citroenschil boven de pan. Voeg de tonijn toe en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door. Leg 2 plakjes bladerdeeg voor u en verdeel de tonijnvulling over de plakjes. Leg de andere 2 plakjes hier bovenop en druk de randen goed aan met een vork. Leg de 2 pakketjes naast de savooiekool op de bakplaat en bak circa 18 minuten goudbruin en gaar.

Meng in een kom de tahini met de yoghurt. Pers naar smaak de citroen uit en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje water toe.

Verdeel de savooiekool en de tonijnpakketjes over de borden. Lepel wat van de tahinisaus over de kool.

Eet smakelijk!

Geef een reactie