Peruaanse aardappelstoof

Peruaanse aardappelstoof met varkenshaas (Carapulcra)

Deze Peruaanse aardappelstoof, carapulcra, is nog altijd een populair stoofgerecht in Peru en ook Bolivia. De basis is aardappel en varkensvlees. Sandra maakt de aardappelstoof met varkenshaas.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 50 gram pinda’s
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 winterpeen
  • 1 kleine knolselderij
  • 300 gram vastkokende aardappels
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 150 gram varkenshaas
  • 75 milliliter rode wijn
  • 400 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper, zout
  • 0,5 bosje koriander

Bereidingswijze:

Rooster de pinda’s circa 4 minuten in een droge koekenpan. Maal de pinda’s met een hakmolen fijn.

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een wok en fruit de ui circa 2 minuten.

Snijd de winterpeen in plakjes en voeg toe. Snijd de aardappel in blokjes en voeg toe.

Schil de knolselderij en snijd ze eerst in plakken, vervolgens in repen en tenslotte in kleine blokjes. Voeg toe en bak circa 3 minuten mee. Snijd de rode peper in dunne ringen en voeg samen met de komijnpoeder toe. Snijd de varkenshaas in blokjes en voeg toe. Bak circa 2 minuten. Blus af met de wijn. Schenk het water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de vermalen pinda’s toe en breng op smaak met peper en zout. Stoof het geheel met de deksel op de pan circa 25 minuten. Hak de koriander.

Verdeel de stoof over diepe borden en bestrooi met de koriander.

Eet smakelijk!

Geef een reactie