aardpeer

Pasta met aardpeer en kastanjechampignons van Sandra Ysbrandy

Sandra past haar gerechten graag aan op de seizoenen en de aardpeer is typisch iets voor in de herfst. De schil is dun en kan gewoon gegeten worden. De smaak is een beetje zoet, nootachtig en heeft wel iets weg van een artisjok. Hij is zowel rauw als gekookt te eten. Sandra verwerkt de aardpeer in een pasta met kastanjechampignons.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 gram tagliatelle
  • 500 gram aardperen
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijnsneden
  • 2,5 deciliter slagroom
  • 0,5 bos platte peterselie, fijngehakt
  • 50 gram boter
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Voor het krokant broodkruim:

  • 3 oude witte boterhammen of oud stokbrood
  • 0,5 bos platte peterselie, grof gehakt
  • 1 teen knoflook, grof gehakt
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Bereidingswijze:

Snijd het brood in grove stukken en doe samen met de knoflook, peterselie, en geraspte kaas in een keukenmachine. Puls tot u grof broodkruim krijgt. Voeg een klein beetje olijfolie toe en maal nog een keer kort. Bak het broodkruim goudbruin en krokant in een droge koekenpan.

Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Boen de aardperen goed schoon. Jonge verse aardperen hoeft u niet te schillen. Het schilletje is erg dun en kan gewoon gegeten worden. Snijd de schoongemaakte aardperen in dunne plakjes. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan. Bak hierin de sjalot en de knoflook glazig. Voeg de aardperen toe en bak in 5 minuten beetgaar. Snijd de champignons in vieren. Voeg de champignons de laatste 2 minuten toe aan de gebakken aardperen. Strooi de fijngehakte peterselie over de aardperen.

Doe nu de slagroom en de boter erbij.

Serveer de tagliatelle op een mooi diep bord . Schep de aardperen en champignons erop met de saus. Bestrooi met krokant broodkruim.

(Bron: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie