Ossobuco van Antoine

Chefkok Antoine Hermans maakt op dinsdag 25 oktober 2016 in Tijd voor MAX een smakelijke Ossobuco van hert met oerwortel in zoutkorst. Wilt u het ook maken? Hieronder vindt u het recept.

Ingrediënten ossobuco:

  • 4 schenkels van hert
  • 4 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 tl anijszaad
  • 2 laurierblaadjes
  • 0,5 l rode wijn
  • 0,5 l perensap
  • 2 el zoute soja
  • 2 cm gember
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 dl appelazijn

Bereiding:

Maak de schenkels op smaak met peper en zout en bak aan in een scheutje olijfolie. Voeg de overige ingrediënten  toe. Laat het vlees 4 uur stoven op laag vuur.

Ingrediënten oerwortel:

  • 2 oerwortels
  • 3 eiwitten
  • 1 takje rozemarijn, geritst en gehakt
  • 500 g keukenzout

Bereiding:

Boen de wortels schoon. Meng in een kom de eiwitten en de rozemarijn en schep hier geleidelijk het zout doorheen. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en vorm met de handen het zout om de wortels. Zet de wortels een uur in de oven van 200 graden.

Geef een reactie