spatzle met oesterzwammen

Spätzle met oesterzwammen en gebakken uien

Spätzle heeft de vorm van pasta, maar is van ei. Door het eimengsel door een vergiet te drukken boven een pan kokend water, ontstaan de kronkels van de spätzle. Mounir maakt ze met kastanjechampignons, oesterzwammen en gebakken ui.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 3 uien
  • olijfolie
  • klontje boter
  • peper, zout
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 150 gram oesterzwammen
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 150 gram bloem
  • 1 ei
  • 30 milliliter melk
  • 0,5 bosje peterselie

Bereidingswijze:

Pel de uien, halveer ze en snijd in halve ringen. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en voeg een klontje boter toe. Bak de uien circa 30 minuten op laag vuur. Voeg af en toe een scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de kastanjechampignons in plakken. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons circa 10 minuten. Scheur de oesterzwammen boven de pan en bak nog circa 5 minuten. Voeg een klein klontje boter en de crème fraîche toe en breng op smaak met zout en flink wat peper.

Meng in een kom de bloem, ei en de melk. Voeg eventueel nog een scheutje water toe, tot het beslag de juiste dikte heeft. Breng op smaak met zout. Zet een vergiet boven een pan kokend water en schep het beslag erin. Druk voorzichtig het beslag in de pan en kook de sliertjes circa 3 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en schep ze direct in de pan met oesterzwammen. Hak de peterselie.

Verdeel de spätzle met kastanjechampignons en oesterzwammen over borden. Verdeel daarover de gebakken uien. Bestrooi met de peterselie.

Eet smakelijk!

Geef een reactie