zoutgebruik

Nierstichting start actie tegen overmatig zoutgebruik

Bijna iedereen in Nederland eet te zout. Niet alleen gebruiken we het zelf graag tijdens het bereiden van ons eten, het zit daarnaast ook in heel veel producten verwerkt. Zo krijgen we al gauw een kilo zout per jaar teveel binnen. Dat is ontzettend slecht voor onze nieren en daarom start de Nierstichting de Zoutchallenge.

14 dagen Zoutchallenge

Tijdens de Zoutchallenge, die op zaterdag 10 maart 2018 start, wordt opgeroepen om 2 weken lang zoutbewust te eten en producten te mijden waar te veel zout in zit. Vanaf de 10e kan via de website een speciaal, gratis Zoutchallenge Magazine gedownload worden. Hierin zijn tips, informatie en recepten te vinden. De Nierstichting heeft voor een periode van 14 dagen gekozen, omdat u na die tijd gewend bent geraakt aan pure smaken, zonder zout.

Nierstichting Restaurant Driedaagse

Voorafgaand aan de Zoutchallenge is op 6 maart de eerste landelijke Nierstichting Restaurant Driedaagse van start gegaan. Deelnemende restaurants aan de actie serveren dan een menu met aandacht voor pure smaken en vooral: minder zout.

Lees ook: we eten jaarlijks een kilo teveel zout en maak de recepten met minder zout van Janny van der Heijden en Michiel Sloff.

(Bron: Nierstichting)

Geef een reactie