pinnen bij de collectant

Pinnen bij de collectant

U kent het vast wel. De collectant staat aan de deur, maar u heeft geen contant geld in huis. Vanaf 3 september 2017 is dit geen probleem meer. Dan kunt u bij de collectant ook pinnen.

Doelen slaan handen ineen

Om de nieuwe collectebus te realiseren hebben 21 goede doelen de handen ineen geslagen. Ze hebben gezamenlijk geïnvesteerd in 500 collectebussen met ingebouwde pinautomaat. U kunt bij deze collectebussen ook contactloos betalen. Natuurlijk kunt u ook als vanouds contant geld in de bus stoppen. De goede doelen willen met de nieuwe collectebus het collecteren moderniseren.

Uit een proef met een mobiele pinautomaat blijkt dat we niet alleen makkelijker, maar ook meer doneren als we kunnen pinnen. Bij een gewone contante donatie geven we gemiddeld 1 euro, tegen 5 euro bij een mobiele pintransactie.

pinnen bij collectant

KWF gaat als eerste van start

Vanaf 3 september wordt er met de nieuwe collectebussen gecollecteerd in het hele land. Het eerste doel wat de bussen gaat gebruiken is KWF Kankerbestrijding. “Wij zien dat het contactloos betalen op allerlei plekken toeneemt. Mensen hebben vaak ook gewoon geen contant geld meer”, zegt een woordvoerder van KWF.

Andere goede doelen die aan het project meedoen zijn het Leger des Heils, de Nierstichting en Amnesty International. Om kosten te kunnen besparen, rouleren de collectebussen onder de goede doelen.

(Bron: NOS/Foto KWF)

Geef een reactie

Reacties (2)

  oosterwijck says:

  Laat eerst die 21 goede doelen hun banktegoeden aanspreken. Er staan miljarden geparkeerd op bankrekeningen, die niet gebruikt worden voor het doel waarvoor het bijeen geschooid is. Laat die 21 goede doelen, openbaarheid geven van de salarissen van de directie en de vergoedingen van de bestuursleden. Voordat we ons dure geld weeggeven aan charlatans.

  oosterwijck says:

  Dag in, dag uit, worden we geconfronteerd met schooiers, die dagelijks in reclamespotjes schooien om geld voor de zielige poesje, de hondjes de ezeltjes, evenals de bedreigde tijgers de leeuwen en de olifanten. Het dierenasiel en de vogelbescherming. Allerlei enge ziekten, de arme zwartjes, de door oorlog getroffen kindertjes. Oh ja, … Ik zou bijna de natuuracties vergeten voor de walwissen, de sneeuwtoppen en de ijskappen.

  Nu is er eens een echte ramp, waar hulp geboden moet worden en zijn de mensen schooiers moe, door al die bedrieglijk acties van zakkenvullers, die zonder werken aan de kost willen komen.

  Opnieuw een grondige reden om de banktegoeden van die vele schooiers een goed tegen het licht te houden. Openheid van zaken te eisen, om in te zien waar die zakkenvullers hun bijeen geschooide geld gelaten hebben.