marmercake

Marmercake

Cake kan altijd. Bij de koffie of thee of als dessert met een bolletje ijs. Robèrt maakt een marmercake en maakt hem volgens de Hollandse koude methode. Wordt het beslag niet zalvig genoeg? Gebruik dan een föhn.

Ingrediënten:

  • 5 eieren
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram boter, op kamertemperatuur
  • 2,5 gram zout
  • 75 gram kristalsuiker
  • 250 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 75 gram chocoladedruppels
  • rasp van 1 limoen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Breek 3 eieren boven een maatbeker. Splits de andere 2 eieren en voeg de dooiers toe aan de 3 eieren en doe de eiwitten in een kom.

Klop de basterdsuiker en de boter luchtig en zalvig. Gebruik eventueel een föhn om de boter extra zalvig te maken en de suiker beter op te laten lossen in de boter. Voeg vervolgens de eieren met de dooiers in delen toe. Voeg tenslotte het zout toe.

Klop in de andere kom de 2 eiwitten op. Voeg als de eiwitten al luchtig zijn vervolgens de kristalsuiker toe en klop het stevig.

Schep in delen de opgeklopte eiwitten door het botermengsel. Zeef vervolgens de bloem in delen boven de kom en spatel het er in delen doorheen.

Schep een derde beslag in een andere kom, voeg de cacao en de chocoladedruppels toe en meng goed. Rasp boven het twee derde deel beslag limoenschil naar smaak.

Doe het chocoladebeslag in de ene spuitzak en het blanke beslag in de andere spuitzak.

Vet de bakvorm in. Spuit een deel van het blanke beslag in de vorm. Spuit vervolgens het chocoladebeslag erover en spuit hier het laatste blanke beslag overheen. Doe de cakevorm in de oven.

Verlaag vervolgens de oventemperatuur naar 145 graden. Bak de cake circa 60 minuten.

Geniet ervan!

Geef een reactie