Kwarktaart met aardbeien van Lisette Bossert

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram gesmolten boter
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 11 blaadjes gelatine
  • 1 citroen
  • 185 gram suiker
  • 460 gram aardbeien
  • 460 gram volle kwark
  • 250 milliliter  room

Bereiding:

Verwarm de over voor op 190 graden.

Doe de meel, suiker , eieren, boter en het zout in een kom en klop het met een garde of mixer tot een homogeen beslag. Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm. Schep het beslag in de vorm en bak die in 20 tot 25 minuten gaar. Laat dit vervolgens afkoelen.

Laat de gelatine 10 minuten weken in ruim water. Pers de citroen uit, schenk het sap, samen met de suiker in een pan. Breng dat aan de kook en draai het vuur dan uit. Voeg de uitgelekte gelantinevellen al roerend toe aan het sap tot ze zijn opgelost.

Pureer 200 gram aardbeien met de staafmixer. Roer de aardbeienpuree door de kwark en meng dan ook het gelatinemengsel er doorheen. Klop de slagroom lobbig en spatel die zorgvuldig door het kwarkmengsel.

Vet de rand van de springvorm in met wat olie of boter en giet de kwarkvulling op de cakebodem. Laat de taart 2 uur opstijven in de koelkast . Snijd de overgebleven aardbeien in tweeën en verdeel ze na 30 minuten opstijven over de taart.

Als de kwarkvulling vast zit aan de ring van de vorm, snijd hem dan voorzichtig los met een warm mes.

(Bron: Lisette Bossert)

Geef een reactie