Duur 01:00
Gepubliceerd op 18 april 2016

Kwarktaart van Janny

Deze kwarktaart met griesmeel en rumrozijnen is simpel om te maken en nog lekkerder als de taart een dag van tevoren wordt gebakken. Heerlijk als dessert of in een punt bij de thee of koffie.

Ingrediënten:

  • 125 gram boter
  • 400 gram  suiker
  • 4  eieren
  • 100 gram griesmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 kilo kwark
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 40 gram rozijnen
  • scheut rum

Bereiding:

Week de rozijnen in rum. Smelt de boter en laat afkoelen. Meng boter, suiker en eieren. Meng griesmeel, bakpoeder, citroenschil en kwark hierdoor en mix tot een glad geheel. Roer als laatste de rozijnen met rum door het beslag.

Vet een springvorm in met boter en bestrooi de binnenkant met griesmeel. Voeg het beslag hier aan toe en strijk het oppervlak glad. Bak de kwarktaart ongeveer 45-50 minuten bij een oventemperatuur van 180 °C. Laat de taart in de oven afkoelen. Dan zakt hij minder snel in.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer