Zoete aardappel

Kokosrijst met zoete aardappel van Isabel Boerdam

Rijs gekookt in kokosmelk is volgens Isabel Boerdam ‘goddelijk’! De rijst verandert door de kokos in een soort tropische rijstepap. Gecombineerd met de zoete aardappel, broccoli en gekarameliseerde hazelnoten is het een waar feest op het bord.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 600 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 100 gram hazelnoten
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 400 milliliter water
  • 300 gram basmatirijst
  • 500 gram broccoli
  • 200 gram doperwten
  • 10 gram peterselie, fijngesneden
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de zoete aardappel 15 minuten in de oven.

Meng in een kon de hazelnoten met de agavesiroop en verdeel de hazelnoten over de bakplaat met zoete aardappel. Rooster nog 5 minuten in de oven tot de hazelnoten gekarameliseerd zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Doe de kokosmelk en het water in een steelpan en breng aan de kook. Voeg al roerend de rijst toe. Breng op snaak met een snufje zout. Laat de rijst 10 minuten op een laag vuur koken. Zet het vuur uit en laat het deksel op de pan, dan kan de rijst het vocht goed opnemen en stoomt nog even na.

Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in plakjes in hetzelfde formaat als de zoete aardappel. Kook de broccoli in de kookpan in kokend water in 5 minuten gaar. Voeg in de laatste minuut de doperwten toe en kook mee. Giet af en laat goed uitlekken.

Verdeel de rijst over 5 borden en verdeel de rijst over 5 borden en verdeel de zoete aardappel, broccoli en doperwten erover. Garneer met peterselie en hazelnoten.

(Bron: Isabel Boerdam)

Geef een reactie

Reactie

    Martoos says:

    Is volgens mij wel een calorierijke maaltijd.