Wintersalade van Sandra Ysbrandy

Koken met Sandra: wintersalade met geroosterde pompoen, appel en rode kool

Thanksgiving is een echt familiefeest in Amerika. Traditioneel komt er kalkoen op tafel. Meestal gevuld met gehakt of worst. Turkey day. Daar omheen allemaal klassieke bijgerechten; aardappelpuree geroosterde pompoen, cranberrycompote, spruitjes en toe pecanpie of pumpkin pie. De wintersalade met geroosterde pompoen, appel en rode kool van Sandra zou ook perfect passen op de Thanksgiving feesttafel. Veel kleur (paars rode kool) en met pompoen. Een groente die op elk Thanksgiving diner zal shinen als bijgerecht, vulling voor de kalkoen of als nagerecht.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 flespompoen
  • 0,25 rode kool
  • 3 appels
  • 3 eetlepels pompoenpitten
  • 4 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepels honing
  • 4 extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • sap van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

 Bereidingswijze:

Was de pompoen, halveer en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd in de breedte in plakken van ongeveer 1 cm dik. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de pompoenplakken over. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Zet 30 minuten in de oven.

Maak ondertussen voor de wintersalade de dressing. Meng alle ingrediënten en doe in een grote kom. Schaaf de rode kool heel dun en hussel met de dressing.

Meng honing met de balsamico azijn. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Leg de appelpartjes en pompoenpitten op de bakplaat bij de pompoen. Sprenkel er het honing-balsamicoazijn mengsel overheen en rooster nog 10 minuten.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie