Vegan dadelcake van Sandra Ysbrandy.

Koken met Sandra: vegan dadelcake

Zoekt u iets lekkers om te bakken, maar dan zonder dierlijke producten? Dan is deze vegan dadelcake van Sandra Ysbrandy een goede. Dadels zijn voedzaam, zacht en een beetje zoet van smaak. Ze geven een lekkere energieboost. Om het af te maken kunt u vegan slagroom gebruiken.

Ingrediënten

  • 15 grote dadels
  • 375 milliliter plantaardige melk
  • 100 milliliter olijfolie
  • 150 gram volkorenmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • Snuf zout
  • 50 gram walnoten + een extra handje

Bereiding vegan dadelcake

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontpit de dadels. Verwarm de melk in een steelpan. Voeg de dadels toe en week minstens 20 minuten zodat ze zacht worden.

Doe de melk met de dadels in de blender en pureer. Giet de dadelpuree in een kom en roer de olijfolie erdoor. Voeg meel, bakpoeder en baking soda en een snuf zout toe en meng goed. Hak de walnoten grot en meng door het beslag.

Giet in een kleine bakvorm (10 x 20 centimeter). Bak de vegan dadelcake 50 minuten in de oven. Check met een prikker of die er droog uitkomt. Anders nog een paar minuten langer in de oven laten staan.

Als topping kunt u vegan slagroom gebruiken. Smeer dit dan over de bovenkant uit. Bestrooi met een extra handje walnoten.

Sandra Ysbrandy is wekelijks te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie