Flammkuchen met boerenkool van Sandra Ysbrandy.

Koken met Sandra: flammkuchen met boerenkool

Flammkuchen zijn ontzettend lekker om te eten en ook nog eens makkelijk om zelf te maken. Traditioneel wordt het gegeten met crème fraîche, uien en spekreepjes. Maar deze versie van Sandra Ysbrandy wordt gemaakt met havermout, boekweitmeel, geitenkaas, dadels en boerenkool. Extra gezond en lekker dus.

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 75 gram havermout
  • 75 gram boekweitmeel
  • 150 gram yoghurt
  • 2 eieren
  • 0,5 theelepel zout
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram Medjouldadels
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram boerenkool

Bereiding flammkuchen met boerenkool

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng havermout, boekweitmeel, yoghurt, eieren en zout tot een egaal beslag. Bekleed een bakplaat met bakpapier en giet het beslag op de bakplaat.  Verdeel met een lepel tot een zo dun mogelijke ovale vorm. Bak de flammkuchen in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en krokant.

Roer de geitenkaas met een klein scheutje lauwwarm water los waardoor de geitenkaas smeerbaar wordt. Als dit lastig gaat kunt u ook een keukenmachine of staafmixer gebruiken.

Ontpit de dadels en snijd in kleine stukjes. Snijd de tomaten in reepjes en hak de hazelnoten grof.

Besmeer de flammkuchen met geitenkaas. Verdeel de boerenkool, dadels, tomaatjes en hazelnoten erover. Zet de flammkuchen nog ongeveer 5 minuten in de oven.

Snijd in stukken en serveer. Eetsmakelijk!

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie