Chocoladerotsjes van Sandra Ysbrandy.

Koken met Sandra: chocoladerotsjes

Wilt u iets lekkers voor Sinterklaasavond dat toch niet zo ongezond is? Deze chocoladerotsjes zijn gemaakt van pure chocolade en hazelnoten. Superlekker en als u niet de hele schaal leeg eet, een verantwoord tussendoortje.

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocolade (minstens 70 procent)
  • 150 gram geroosterde hazelnoten
  • Snuf zeezout

Bereiding chocoladerotsjes

Breek de chocolade in grove stukken. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met lichtjes kokend water (au-bain marie). Let erop dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om.

Zodra de chocolade gesmolten is, roer je de hazelnoten en het zeezout erdoor.

Haal de kom van de pan. Leg een stuk bakpapier op een bord en schep met behulp van 2 eetlepels kleine bergjes van het hazelnoot-chocolademengsel op het bord.

Zet in de koelkast en laat in 15 minuten hard worden. Bewaar de chocoladerotsjes in de koelkast.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie