Broccoli panpizza van Sandra Ysbrandy.

Koken met Sandra: broccoli panpizza

Wilt u pizza eten, maar eigenlijk niet ongezond doen een avond? Maak dan deze broccoli panpizza van Sandra Ysbrandy! Een gezond alternatief, want de pizza wordt gemaakt van broccolirijst. Hij wordt gebakken in de pan, in plaats van in de oven en heet daarom een panpizza.

Ingrediënten, voor 2 personen

  • 250 gram broccoli
  • 2 eieren
  • 2 theelepels oregano
  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 1 eetlepel olijfolie

Extra nodig

  • Blokrasp

Bereidingswijze broccoli panpizza

Rasp de broccoli op een blokrasp grof. Meng de broccolirijst, eieren, 1 theelepel oregano en een snufje zout in een kom door elkaar. Snijd de tomaten en mozzarella in dunne plakjes.

Een blokrasp met verschillende groentes.
Lees ook: Hier zijn die 4 zijdes van een blokrasp voor

Verhit de olie in een koekenpan. Verdeel het broccolimengsel erover en druk met de achterkant van een lepel plat. Bak 10 minuten op middelhoog vuur. Keer met behulp van een bord om. Beleg met de tomaat en mozzarella. Bak de panpizza nog 5 minuten met de deksel op de pan en bestrooi met oregano.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie