Koken met Sandra: broccolispread

Koken met Sandra: broccolispread

Een boterham met hagelslag of jam is lekker, maar heeft volgens Sandra Ysbrandy weinig voedingswaarde. Daarom maakt ze een broccolispread. Hierin zitten vitamines, eiwitten en gezonde vetten. En daar krijgt u energie van.

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 100 gram broccoli
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 1 avocado
  • Sap van 1 citroen
  • 4 takjes munt
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 100 gram feta
  • Peper en zout

Bereiding broccolispread

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Doe ze in een pan met een bodempje water, breng aan de kook en kook de broccoli met de deksel op de pan in 4 minuten gaar. Voeg na 2 minuten de doperwten toe.

Giet de broccoli en doperwten af en laat  ze afkoelen onder koud stromend water. Zo garen de groenten niet door en blijven ze er mooi frisgroen uitzien.

Schil de avocado en verwijder de pit. Doe de  broccoli, doperwten, avocado, het citroensap, de muntblaadjes en olijfolie in een keukenmachine  en meng goed.

Verkruimel de feta, schep door de spread en breng op smaak met peper en eventueel zout. Smeer de broccolispread op dikke sneetjes volkorenbrood.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie