Knolselderijlasagne

Knolselderijlasagne met gehakt

Het fijne aan lasagne is dat u het eventueel van tevoren klaar kunt zetten, zodat het rond etenstijd alleen nog in de oven hoeft. Deze knolselderijlasagne is extra lekker door de bechamelsaus en oude kaas die eroverheen gaat.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 kleine knolselderij
  • 1 ui
  • 150 gram half-om-half gehakt
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 50 gram passata
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 milliliter melk
  • 125 gram lasagnebladen
  • 50 gram geraspte oude kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng een grote pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de knolselderij en halveer deze. Snijd vervolgens in hele dunne plakken. Kook de plakken circa 2 minuten en giet af.

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak circa 4 minuten. Voeg de Italiaanse kruiden en passata toe, breng op smaak met peper en zout en laat circa 3 minuten sudderen op laag vuur.

Smelt de boter in een kleine pan. Voeg de bloem toe en gaar circa 2 minuten. Schenk de melk erbij en gaar al roerende tot er een smeuïge bechamelsaus ontstaat. Voeg eventueel nog een scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel een schepje gehaktsaus over de ovenschaal en leg er een laagje lasagnebladen op. Verdeel hier de gekookte knolselderij op en schep er een laagje gehaktsaus over. Verdeel hier wat bechamelsaus over. Herhaal de stappen tot alles op is en eindig met de bechamelsaus. Bestrooi er de geraspte kaas over en bak de lasagne in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

Geef een reactie