knolselderij-preisoep

Knolselderij-preisoep met croque monsieur kip

Voor het maken van deze tosti, croque monsieur, heeft u geen tosti-ijzer nodig. U maakt het in de koekenpan en bakt hem af in de oven. De tosti is niet te versmaden zo lekker door de Emmenthaler  en de bechamelsaus die erover gaat. Mounir serveert de croque monsieur bij een overheerlijke knolselderij-preisoep.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 kleine knolselderij
  • 1 prei
  • 750 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 150 ml melk
  • 4 sneetjes boerenbrood
  • 2 theelepels mosterd
  • 4 plakjes kipfilet (voor op brood)
  • 50 gram Emmenthaler

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui circa 2 minuten. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd de prei in halve ringen. Voeg de knolselderij en prei toe en bak circa 5 minuten. Schenk het water in de pan en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook de soep circa 20 minuten op laag vuur.

Smelt de boter. Voeg de bloem toe en gaar al roerende circa 1 minuut. Voeg de melk toe en roer tot het een saus wordt. Breng op smaak met peper en zout.

Besmeer 2 sneetjes brood met mosterd. Rasp de kaas. Beleg de sneetjes met de kipfilet en geraspte kaas, maar houd nog een beetje kaas over. Dek af met een 2e sneetje brood. Smelt een beetje boter in de pan en bak in circa 10 minuten op laag vuur om en om een pantosti. Leg de pantosti’s in een ovenschaal, verdeel de bechamelsaus erover en bestrooi met de rest van de kaas. Gratineer nog circa 5 minuten in de oven.

Pureer de soep met een staafmixer.

Verdeel de soep over borden. Serveer met de croque monsieur.

Eet smakelijk!

Geef een reactie