Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:12:59

Uitzending: do 3 mei 2018 10:00

Noedels met teriyaki-kip en snijbonen

‘Kip het meest veelzijdige stukje vlees’. Met die slogan zijn wij het helemaal eens. Want kip is op vele manieren te bereiden en in reepjes is het in een handomdraai klaar en gaar. Mounir geeft de kip een oosters tintje en serveert er noedels en snijbonen bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram noedels
  • 400 gram snijbonen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 duimgrootte gember
  • 1 limoen
  • scheutje sesamolie
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 ui
  • 200 gram kipfilet
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Breng 2 pannen water met een beetje zout aan de kook.

Snijd de snijbonen in schuine stukken van 2 centimeter en kook circa 10 minuten. Giet af en spoel koud. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Vang wat van het kookvocht van de noedels op en bewaar.

Schil en rasp gember boven een kommetje. Pel en rasp de knoflook en voeg toe. Rasp en pers de limoen erboven. Voeg de sesamolie, basterdsuiker en sojasaus toe. Meng de maïzena met een scheutje water en voeg toe aan de saus. Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de kip in reepjes.

Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een wok en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de kipreepjes toe en bak circa 3 minuten. Schenk de saus bij de kip en bak circa 2 minuten mee. Voeg de noedels en snijbonen toe en roer alles voorzichtig door. Voeg eventueel wat van het opgevangen kookvocht van de noedels toe om het smeuïger te maken.

Verdeel de noedels met de kip en snijbonen over borden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (4)

  1. gertbakker says:

    Dat ziet er goed uit en ga ik eens proberen te maken. Fantastisch vind ik de werkwijze van deze kok Mounir. Zeer netjes!

  2. Peter_r says:

    Is het mogelijk om bij de recepten kcal en koolhydraten te vermelden ?

  3. Kok Klaas says:

    Hallo,

    Ik zou graag mijn favoriete recepten ergens opslaan……

    1. MAX Vandaag says:

      Beste Kok Klaas, bedankt voor uw reactie. Deze mogelijkheid hebben wij inderdaad nog niet op onze website, maar daar kunnen we zeker nog eens naar kijken. Voor nu is het al wel mogelijk de recepten te mailen of uit te printen.