Kaasfondue, pan con tomate en tonijn met sesam

Ingrediënten:

Voor de kaasfondue:

  • aluminiumfolie
  • 1 camembert
  • 2 eetlepels honing
  • takje tijm of gedroogde Provençaalse kruiden
  • vers (stok)brood

Voor de pan con tomate:

  • 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • verse basilicum
  • scheutje olijfolie
  • peter en zout
  • stokbrood (mag vers, maar ook wat ouder zijn)

Voor de tonijn met sesam:

  • zakje gemengde sla
  • 1 komkommer
  • 300 gram verse tonijn
  • sesamzaadjes
  • 2 eetlepels sesamolie

Voor de dressing:

  • 4 eetlepels sesamolie
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 4 eetlepels sojasaus

Bereiding:

Van de kaasfondue:
Maak een bakje van de aluminiumfolie dat precies om de camembert past. Zorg dat het folie boven de camembert uit komt.

Smeer de honing uit over de bovenkant van de camembert en prik er een paar gaatjes in. Leg er tot slot een takje tijm bovenop.

Plaats de camembert op de smeulende koken van de BBQ of maak het pakketje warm op de skottelbraai of in een koekenpan. De kaasfondue is klaar als de bovenkant van de camembert warm is. Heerlijk met een goed stuk brood erbij.

Van de pan con tomate:

Snijd de tomaten in kleine blokjes en verwijder het vruchtvlees. Snijd of pers de teentjes knoflook fijn. Snijd de basilicum fijn. Meng de tomaat, knoflook en basilicum samen in een kom met een flinke scheut olijfolie en eventueel peper en zout.

Dek de kom af met aluminiumfolie en zet minimaal 15 minuten weg zodat alle smaken zich met elkaar kunnen vermengen.

Als het brood wat ouder is, doop ze dan in de olijfolie en rooster ze op middelhoog vuur in een pan tot ze lichtbruin kleuren. Haal ze uit de pan en schep een flinke laag tomaten op het brood.

Heeft u vers brood, dan kan het tomatenmengsel direct op het brood.

Van de tonijn met sesam:

Maak eerst de dressing door de sesamolie, rijstazijn en sojasaus te mengen.

Leg op de borden een handvol gemengde sla. Schil de komkommer en schaaf met de kaasschaaf dunne plakjs. Halveer deze in de lengte en leg ze over de sla.

Zorg dat de tonijn op kamertemperatuur is. Rol de tonijn door de sesamzaadjes. Zorg dat de tonijn rondom met zaadjes bedekt is.

Doe een scheutje sesamolie in de pan en bak de tonijn in 3 minuten bruin aan de buitenkant. De binnenkant blijft dan mooi rood en sappig.

Leg de tonijn op de salade en giet er 3 eetlepels dressing per bord over.

(Bron: Femke Creemers)

Geef een reactie