Duur 15:03
Gepubliceerd op 2 december 2021

Jagerschnitzel met geroosterde spruitjes

Een jagerchnitzel komt van origine uit Oostenrijk en wordt bereid met een champignonsaus. Sandra serveert bij de schnitzel geroosterde spruitjes en aardappelpuree.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 250 gram spruiten
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 1 sjalot
  • 250 gram kastanjechampignons
  • klontje boter
  • 125 milliliter slagroom
  • 1 ei
  • 25 gram bloem (+ 1 eetlepel)
  • 25 gram paneermeel
  • 2 varkensschnitzels
  • scheutje melk

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Halveer de spruitjes en verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de spruiten circa 15 minuten.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Boen de aardappelen en snijd ze in vieren. Kook de aardappelen circa 15 minuten.

Pel en snipper de sjalot. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot circa 2 minuten. Snijd de champignons in dunne plakken en bak circa 5 minuten. Voeg een eetlepel bloem toe en gaar circa 1 minuut. Voeg de slagroom toe, breng op smaak met peper en zout en laat circa 10 minuten op laag vuur sudderen. Voeg eventueel een scheutje water toe.

Kluts het ei in een diep bord. Doe de bloem en paneermeel in twee andere diepe borden. Breng de varkensschnitzels op smaak met peper en zout en wentel ze door bloem. Wentel ze vervolgens door het ei en tenslotte door de paneermeel. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de schnitzels in circa 10 minuten om en om goudbruin en gaar.

Giet de aardappels af en laat droogstomen. Voeg een klontje boter en een scheutje melk toe en stamp tot puree. Verdeel de puree en spruitjes over borden. Leg er een schnitzel bij en lepel hier wat champignonsaus over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer