Duur 13:10
Gepubliceerd op 15 oktober 2019

Champignonbolognese

Dit keer niet een gewone pasta bolognese, maar een champignonbolognese. Het belangrijkste ingrediënt laat zich raden: de champignon. Door de champignon mee te bakken en daarna nog even te laten ‘sudderen’ krijgt deze pasta een heerlijke smaak.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bleekselderijstengels
  • 1 wortel
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 gram)
  • 1 theelepel oregano
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 30 gram walnoten
  • 30 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Schil de bleekselderij en snijd in kleine blokjes. Schil en rasp de wortel.

Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, bleekselderij en wortel circa 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de champignons in plakken en hak ze vervolgens grof. Voeg toe en bak circa 5 minuten mee op hoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en oregano toe en laat op zacht vuur circa 15 minuten sudderen.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Hak de walnoten grof. Rasp de kaas.

Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de walnoten en kaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer