Iraanse stoof

Iraanse stoof met pompoen en rundvlees

Het Iraanse tintje aan deze stoof, is het gebruik van de kruiden. Munt, kurkuma en kaneel, die geven het gerecht een rijke smaak. Sandra verwerkt in de Iraanse stof pompoen en rundvlees.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 100 gram walnoten
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 150 gram rundvlees
  • 1 kleine flespompoen (of een halve grote)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kaneel
  • peper, zout
  • 300 milliliter water
  • 2 eetlepels granaatappelmelasse (of balsamicoazijn)
  • 150 gram jasmijnrijst
  • 0,5 bosje munt

Bereidingswijze:

Rooster de walnoten circa 5 minuten in een koekenpan. Maal ze vervolgens fijn in de hakmolen.

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een wok en fruit de ui circa 2 minuten. Snijd het vlees in kleine blokjes en voeg toe. Bak circa 3 minuten. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Voeg toe en bak circa 5 minuten. Voeg de kurkuma en kaneel toe en breng op smaak met peper en zout. Bak circa 1 minuut. Schenk het water in de pan en voeg de gemalen walnoten toe.

Voeg de granaatappelmelasse toe en laat het geheel circa 25 minuten stoven op laag vuur met de deksel op de pan.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Hak de munt fijn. Giet de rijst af.

Verdeel de rijst over borden. Serveer met de stoof en bestrooi met de munt.

Eet smakelijk!

Geef een reactie