kerstdiner

Inspiratie nodig voor het kerstdiner? Deze gerechten zijn populair dit jaar

Kiest u ervoor om ieder jaar nieuwe gerechten uit te proberen tijdens kerst, zet u liever uw eigen kerstklassiekers op tafel of weet u nog niet zo goed hoe uw kerstdiner er dit jaar uit gaat zien? In dat laatste geval kunt u misschien wat inspiratie halen uit de gerechten die anderen dit jaar op tafel zetten. 

Kerst kan door de coronamaatregelen dit jaar dan wel met minder mensen worden gevierd, maar dat betekent nog niet dat het kerstdiner in het water hoeft te vallen. Ook voor minder mensen kunt u een erg lekker kerstdiner maken.

Verse soep als voorgerecht

Dit jaar kiezen veel mensen ervoor om soep als voorgerecht te serveren. U kunt dan natuurlijk kiezen voor een kant-en-klare soep, maar vers en zelfgemaakt is vaak net wat lekkerder. Uit data van Reclamefolder.nl blijkt dat veel Nederlanders kiezen voor een verspakket om zelf soep mee te maken; makkelijk en lekker. Deze verspakketten kunt u bij verschillende supermarkten kopen. En naast dat zo’n verse soep erg lekker is, is het ook nog eens een gezonde keuze. Dat is niet zo gek, want Nederlanders zijn de afgelopen jaren steeds gezonder gaan eten. Uit onderzoek van DPG Media blijkt dat 82 procent van de Nederlanders gezond eten er belangrijk vindt en dat 54 procent kookt met meer verse producten dan vroeger.

Het hoofdgerecht

Dan door naar het hoofdgerecht. Vis is dit jaar erg populair, veel mensen kiezen voor een verse zalmfilet als voorgerecht. Bijvoorbeeld in combinatie met verse groenten zoals sperziebonen en prei. Daarnaast blijft ook gourmetten en zelf kleine pizza’s maken met een pizzarette onverminderd populair op Eerste en Tweede Kerstdag.

Klassieker als dessert

Het nagerecht houden de meeste Nederlanders graag klassiek door te kiezen voor een winters ijsdessert zoals een ijsstam of een ijsbombe. Ook hier geldt dat deze desserts rond kersttijd vollop kant-en-klaar beschikbaar zijn in de supermarkt, maar u kunt ze ook vrij gemakkelijk zelf maken. Een voordeel hiervan is dat u er bijvoorbeeld minder suiker in kunt stoppen, waardoor het lekkere toetje niet al te ongezond wordt.

(Bron: Reclamefolder.nl, DPG Media, Libelle, Albert Heijn)

Geef een antwoord