watertappunt

Dorst onderweg? Hier vindt u het dichtstbijzijnde watertappunt

Of het nu warm weer is of niet, voldoende drinken is altijd belangrijk. De openbare watertappunten, die overal in Nederland staan, kunnen uitstekend van pas komen als u onderweg bent. Maar hoe weet u waar u moet zijn voor zo’n watertappunt?

Hoe ziet een watertappunt eruit?

Dat ligt eraan, deze kan verschillende vormen aannemen. De ene keer stuit u op een ouderwetse pomp, de andere keer op een soort regenpijp. Rechthoekige platformen, met een opening om uw flesje in te zetten, komen ook steeds vaker voor. Via dit overzicht vindt u de verschijningsvormen van de watertappunten.

Waar vindt u alle watertappunten bij elkaar?

En via deze overzichtskaart kunt u alle watertappunten zien die Nederland rijk is, van Vlissingen tot Schiermonnikoog. In het ene gedeelte van het land is de spreiding groter dan in het andere gedeelte, maar Nederland heeft genoeg plekken waar u aan drinkbaar water kunt komen. Het totale aantal watertappunten nadert inmiddels de 2.000.

Google Maps
Lees ook: Digitip: de buurt verkennen met Google Maps

Waar vindt u de watertappunten in uw omgeving?

Als u zich wil beperken tot de watertappunten en drinkfonteintjes bij u in de buurt, kunt u bij Google Maps terecht. Met de zoektermen ‘water tap’ en ‘water tap near me’ vindt u alle locaties in uw omgeving. Als u ‘water tap’ plus een straat- of plaatsnaam invoert, geeft Google Maps automatisch specifieke suggesties. Bovendien hebben gemeentes als Rotterdam en Utrecht, maar ook Bunnik en Sint Anthonis, via de eigen kanalen overzichten van watertappunten in de directe omgeving.

Watertappunten onderweg en tijdelijke watertappunten

Als u met de trein reist, is de kans groot dat u gratis aan water kunt komen. De NS heeft in 2019 al de ambitie uitgesproken om naar 200 watertappunten op de stations te gaan. Bij extreem hoge temperaturen kan de treinvervoerder bovendien extra voorzieningen plaatsen. Ook bij grote publiekstrekkers als voetbalwedstrijden en festivals kan het aanbod van watertappunten tijdelijk vergroot worden.

(Bron: Flow, Drinkwaterkaart, Google Maps, Gemeente Rotterdam, Gemeente Utrecht, Gemeente Bunnik, Gemeente Sint Anthonis, NS, Algemeen Dagblad, Amsterdams Dagblad. Foto: ANP)

Geef een antwoord

Reactie

    mikamo says:

    Stom hoor. Een stuk over waterpunten waar je gewoon kraanwater kunt tappen, maar dan wel in een flesje van Chaudfontaine. Er zijn inmiddels herbruikbare flesjes in alle soorten en maten. Gebruik die!