Gevulde tortelli van Sarena

Voor dit recept laat Sarena zich inspireren door de culinaire reis naar Italië die zij heeft gemaakt. De chef die daar een pasta workshop gaf maakte dit recept. “Er gaat Parmezaanse kaas in van de kaasmakerij die we daar hebben bezocht.”

Ingrediënten:

Voor de verse eierpasta:

  • 250 gram farina di grano tenero “00” (tarwebloem)
  • 250 gram semola di grano duro rimacinata (tarwegriesmeel)
  • 5 eieren

Voor de vulling:

  • 200 gram ricotta
  • 100 gram (diepvries)spinazie
  • 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 ei
  • zout en nootmuskaat naar smaak

Voor de salieboter:

  • 100 gram boter
  • 5 salieblaadjes

Bereidingswijze:

Leg de bloem op het aanrechtblad. Maak een kuiltje in het midden en doe hier de eieren in. Kneed dit tot een glad en soepel deeg. Dek het deeg af met plastic folie of een theedoek en laat een half uur rusten op kamertemperatuur.

Kook de spinazie in gezouten water. Laat het afkoelen, knijp het goed uit en hak het fijn. Meng  de spinazie met de ricotta, Parmezaanse kaas, ei, zout en nootmuskaat.

Rol de pasta uit tot een dikte van ca. 2 millimeter. Leg hoopjes vulling op de pasta met voldoende onderlinge afstand. Dit kunt u doen met 2 lepels of spuit hoopjes vulling met bijvoorbeeld een spuitzak. Vouw de pasta dicht, druk de randen goed aan. Let goed op dat er geen lucht tussen zit en snijd rechthoekjes met een pastasnijder.

Kook de tortelli 4 à 5 minuten in ruim kokend en gezouten water. Smelt ondertussen de boter op een laag vuur en voeg de salieblaadjes toe. Laat een paar minuten bakken zonder dat de boter kleurt. Haal de tortelli met een schuimspaan uit het kokende water en leg ze op een schaal. Giet de salieboter erover.

Tip van Sarena!

Dit recept is voor meer verse eierpasta dan u nodig heeft voor de gevulde tortelli. Verse pasta kunt u  goed afgesloten een paar dagen in de koelkast bewaren, maar u kunt het ook heel goed invriezen. De tortelli kunt u ook invriezen. Leg de ongekookte tortelli op een snijplank of dienblad in de diepvries zodat ze los van elkaar invriezen. Zodra ze bevroren zijn kunt u ze in een zak doen en goed afgesloten een paar maanden bewaren. U kunt de bevroren tortelli in het kokende water doen wanneer u ze wilt eten. Ze moeten dan wel wat langer koken voor ze gaar zijn.

Geef een reactie