Geitenbok van Willem Schaafsma

Volgens Willem Schaafsma van restaurant Eindeloos moet u voor geitenvlees uit Makkum naar Slagerij Walburg uit Tzum. Van de schouder tot de bil, het vlees van de geit zal u verrassen. “Friesland is de schatkamer van Nederland. In Friesland groeit en bloeit alles wat ik nodig heb als kok.”

Ingrediënten:

  • 1 geitenbok rug (uitgebeend tot  kotelet en zadel)
  • 1 bol knoflook
  • 500 gram jus
  • 200 gram lamsoren
  • 1 stengel knolselderij
  • 75 gram boter
  • 400 gram sperziebonen

Bereiding:

Pof de knoflook op een bodem van zout in een oven van 180 graden, dit duurt ongeveer 20 minuten. Laat de gepofte bol trekken in de jus en zeef de jus.

Braad het zadel rondom en plaats deze voor 30 minuten in een oven van 120 graden. De kotelet streng braden en deze doet u ongeveer 9 minuten in dezelfde oven totdat deze rosé is.

Maak de knolselderij schoon door deze te wassen en vervolgens te schillen Snijf de selderij vervolgens in kleine stukken. Kook de selderij in weinig water totdat deze door en door gaar is, pureer de selderij met een mixer en wrijf  door een zeef tot een gladde puree.

Maak de sperziebonen schoon en kook deze in ruim water ongeveer 8 minuten, voeg in de laatste minuut de lamsoren toe.

Dresseer de ingrediënten op een warm bord en begin aan uw avontuur met de geitenbok!

(Bron: Willem Schaafsma/Restaurant Eindeloos)

Geef een reactie